HAVELSAN, Deniz donanmasına bir milli sistemi daha kazandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Yazılım Mühendisliği alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile kurulan ve bu yolda hizmete devam eden HAVELSAN, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde yer alan TCG Kılıç hücum botuna gemi veri dağıtım sistemi entegre (GVDS) etti. 

Savaş gemileri, güvenli seyrüsefer yapmak ve diğer operasyonel görevlerini kesintisiz yerine getirebilmek için farklı sensör ve sistemlerden gelen verilerin alınmasına ve ilgili birimlere dağıtılmasına ihtiyaç duyarlar. Havelsan'ın, gemilerin bu ihtiyaçlarına karşı geliştirdiği GVDS, platform verilerini toplayarak emniyet ve etkinlikle geminin görev yapabilmesi için ihtiyaç duyan tüm alt sistemlere veriyi dağıtan bir servis sağlayıcı sistemdir. 

Yapılan entegre işlemini sosyal medya hesabı üzerinden duyuran HAVELSAN, "Donanmamıza bir milli sistemi daha kazandırdık. Gemi Veri Dağıtım Sistemimizi Türk Deniz Kuvvetleri'nin faal platformu olan TCG KILIÇ hücumbotuna entegre ettik. Donanmamızdaki 46 platform için tercih edilen sistemin, şu ana kadar 36 platforma teslimatı yapıldı" paylaşımında bulundu.