Saver

232 Mehmetçik Okulu'ndan deprem bölgesinde eğitime katkı

Dünya 27.03.2023 - 00:07, Güncelleme: 27.03.2023 - 00:07 8814+ kez okundu.
 

232 Mehmetçik Okulu'ndan deprem bölgesinde eğitime katkı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerin çoğunda eğitim öğretime başlandığını, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da da eğitim ve öğretime pazartesi itibarıyla ilçe bazlı olarak kademeli başlanacağını açıkladı.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerin çoğunda eğitim öğretime başlandığını, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da da eğitim ve öğretime pazartesi itibarıyla ilçe bazlı olarak kademeli başlanacağını açıkladı. Millî Savunma Bakanlığı depremlerin yaşandığı ilk andan itibaren arama ve kurtarma çalışmaları başta olmak üzere güvenlik ve yaşam destek faaliyetleri kapsamında deprem bölgelerinde önemli çalışmalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılmasına yönelik de yoğun gayret gösteren Bakanlığımızın bu kapsamdaki çalışmalarının başında ise Mehmetçik okulları yer aldı. Çocukların eğitimlerinin aksamaması için Bakanlığımız tarafından Millî Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak çadır ve konteyner kentlerde Mehmetçik okulları kuruldu. Bu kapsamda depremin vurduğu illerde kurulan 232 "Mehmetçik Okulu" hizmet vermeyi sürdürüyor. 2'nci Ordu Komutanlığı tarafından Malatya merkez başta olmak üzere Akçadağ ve Doğanşehir'de toplam 67, 7'nci Kolordu Komutanlığı tarafından Adıyaman'ın merkez, Kahta, Besni, Gölbaşı Çelikhan'da ise toplam 50 Mehmetçik Okulu kuruldu. 6'ncı Kolordu Komutanlığı personelince ise Hatay'ın Antakya, İskenderun, Defne ve Serinyol ilçelerinde 54, Osmaniye'nin merkezi ve Bahçe ilçesinde 8, Kahramanmaraş'ın merkezi ile Elbistan ve Göksün ilçelerinde 20, Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 33 Mehmetçik Okulu uygulaması hayata geçirildi. BAKAN HULUSİ AKAR’DAN DÜZENLİ ZİYARET Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat’taki depremlerin hemen ardından geldiği Hatay'daki faaliyetleri kapsamında Mehmetçik okullarını düzenli olarak ziyaretlerde bulundu. Gittiği çadır ve konteyner kentlerde Mehmetçik okullarını da ziyaret eden Bakan Akar, çalışmaları inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret ettiği bir çadır kentte yetkililerin, "Aileler çocuklarını düzenli olarak okula göndermiyor." bilgilendirmesinde bulunması üzerine de Bakan Akar, depremzedelerle görüşmüş, bu konuda ailelere telkinde bulunmuştu. Bakan Akar, "Millî Eğitim Bakanlığımızla koordineli olarak bu yerleri hazırladık. Gerekli görevlendirmeleri Millî Eğitim Bakanlığımız yaptı. Çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Gerek depremin psikolojik etkilerinin azaltılması gerekse eğitim hayatlarının aksamaması için çocuklarımızı bu okullara yönlendirelim." ifadelerini kullanmıştı.  
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerin çoğunda eğitim öğretime başlandığını, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da da eğitim ve öğretime pazartesi itibarıyla ilçe bazlı olarak kademeli başlanacağını açıkladı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerin çoğunda eğitim öğretime başlandığını, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da da eğitim ve öğretime pazartesi itibarıyla ilçe bazlı olarak kademeli başlanacağını açıkladı.

Millî Savunma Bakanlığı depremlerin yaşandığı ilk andan itibaren arama ve kurtarma çalışmaları başta olmak üzere güvenlik ve yaşam destek faaliyetleri kapsamında deprem bölgelerinde önemli çalışmalarda bulundu.

Depremin yaralarının sarılmasına yönelik de yoğun gayret gösteren Bakanlığımızın bu kapsamdaki çalışmalarının başında ise Mehmetçik okulları yer aldı.

Çocukların eğitimlerinin aksamaması için Bakanlığımız tarafından Millî Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak çadır ve konteyner kentlerde Mehmetçik okulları kuruldu.

Bu kapsamda depremin vurduğu illerde kurulan 232 "Mehmetçik Okulu" hizmet vermeyi sürdürüyor.

2'nci Ordu Komutanlığı tarafından Malatya merkez başta olmak üzere Akçadağ ve Doğanşehir'de toplam 67, 7'nci Kolordu Komutanlığı tarafından Adıyaman'ın merkez, Kahta, Besni, Gölbaşı Çelikhan'da ise toplam 50 Mehmetçik Okulu kuruldu.

6'ncı Kolordu Komutanlığı personelince ise Hatay'ın Antakya, İskenderun, Defne ve Serinyol ilçelerinde 54, Osmaniye'nin merkezi ve Bahçe ilçesinde 8, Kahramanmaraş'ın merkezi ile Elbistan ve Göksün ilçelerinde 20, Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 33 Mehmetçik Okulu uygulaması hayata geçirildi.

BAKAN HULUSİ AKAR’DAN DÜZENLİ ZİYARET

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat’taki depremlerin hemen ardından geldiği Hatay'daki faaliyetleri kapsamında Mehmetçik okullarını düzenli olarak ziyaretlerde bulundu.

Gittiği çadır ve konteyner kentlerde Mehmetçik okullarını da ziyaret eden Bakan Akar, çalışmaları inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret ettiği bir çadır kentte yetkililerin, "Aileler çocuklarını düzenli olarak okula göndermiyor." bilgilendirmesinde bulunması üzerine de Bakan Akar, depremzedelerle görüşmüş, bu konuda ailelere telkinde bulunmuştu.

Bakan Akar, "Millî Eğitim Bakanlığımızla koordineli olarak bu yerleri hazırladık. Gerekli görevlendirmeleri Millî Eğitim Bakanlığımız yaptı. Çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Gerek depremin psikolojik etkilerinin azaltılması gerekse eğitim hayatlarının aksamaması için çocuklarımızı bu okullara yönlendirelim." ifadelerini kullanmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve highdefence.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.