Saver

Bakan Akar'dan NATO'da yoğun diplomasi

Gündem 14.10.2022 - 12:16, Güncelleme: 14.10.2022 - 12:16 4039+ kez okundu.
 

Bakan Akar'dan NATO'da yoğun diplomasi

Milli Savunma Bakanı iki gün süren toplantıların yanı sıra NATO Karargâhta yoğun bir diplomasi trafiği de yaşadı.ANKARA (İGFA) - Brüksel'deki NATO Karargâhında gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Toplantısı tamamlandı. İki gün süren toplantıların yanı sıra  karargâhta ayrıca Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantı ve oturumlarda Türkiye'yi, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar temsil etti. Bakan Akar, toplantıların yanı sıra gerçekleştirdiği ikili görüşmelerle yoğun bir diplomasi trafiğini de hayata geçirdi. NATO Karargâhındaki ilk görüşmesini Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banozic ile gerçekleştiren Bakan Akar daha sonra Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşen Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile de ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi. https://youtu.be/0TZnook0DZ8 İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ile ayaküstü görüşen Bakan Akar, Ege'de tansiyonun yükseldiği bir dönemde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile de bir araya geldi. Bakan Akar, NATO üyeliği süreci devam eden Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ve İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in yanı sıra Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile de ayaküstü görüştü. Görüşmelerde Bakan Akar tarafından, Türkiye’nin NATO’nun 70 yıllık üyesi ve ikinci büyük ordusu olarak Avrupa-Atlantik güvenliğine sağladığı katkı ifade edildi. Türkiye’ye uygulanan ihracat kısıtlamalarının Avrupa-Atlantik güvenliğini zayıflattığı belirtildi. Bunların yanı sıra Bakan Akar tarafından terör örgütü PKK/YPG başta olmak üzere her türlü terör örgütü ile mücadelede dayanışma beklentisi dile getirildi. Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirilen destek ile Türkiye’nin ateşkesin sağlanması, gerginliğin azaltılmasına yönelik çalışmalarını aktaran Bakan Akar, diplomasinin önemine vurgu yaparak Türkiye’nin diplomatik çabalarının sonuçlarının tahıl anlaşması ve esir değişimi ile alındığını belirtti. Görüşmelerde, diğer ikili, bölgesel savunma ve güvenlik konuları ile savunma sanayisi iş birliği de ele alındı.

Milli Savunma Bakanı iki gün süren toplantıların yanı sıra NATO Karargâhta yoğun bir diplomasi trafiği de yaşadı.

ANKARA (İGFA) - Brüksel'deki NATO Karargâhında gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Toplantısı tamamlandı. İki gün süren toplantıların yanı sıra  karargâhta ayrıca Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantı ve oturumlarda Türkiye'yi, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar temsil etti.

Bakan Akar, toplantıların yanı sıra gerçekleştirdiği ikili görüşmelerle yoğun bir diplomasi trafiğini de hayata geçirdi. NATO Karargâhındaki ilk görüşmesini Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banozic ile gerçekleştiren Bakan Akar daha sonra Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşen Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile de ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.

https://youtu.be/0TZnook0DZ8

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ile ayaküstü görüşen Bakan Akar, Ege'de tansiyonun yükseldiği bir dönemde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile de bir araya geldi. Bakan Akar, NATO üyeliği süreci devam eden Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ve İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in yanı sıra Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile de ayaküstü görüştü.

Görüşmelerde Bakan Akar tarafından, Türkiye’nin NATO’nun 70 yıllık üyesi ve ikinci büyük ordusu olarak Avrupa-Atlantik güvenliğine sağladığı katkı ifade edildi. Türkiye’ye uygulanan ihracat kısıtlamalarının Avrupa-Atlantik güvenliğini zayıflattığı belirtildi. Bunların yanı sıra Bakan Akar tarafından terör örgütü PKK/YPG başta olmak üzere her türlü terör örgütü ile mücadelede dayanışma beklentisi dile getirildi. Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirilen destek ile Türkiye’nin ateşkesin sağlanması, gerginliğin azaltılmasına yönelik çalışmalarını aktaran Bakan Akar, diplomasinin önemine vurgu yaparak Türkiye’nin diplomatik çabalarının sonuçlarının tahıl anlaşması ve esir değişimi ile alındığını belirtti. Görüşmelerde, diğer ikili, bölgesel savunma ve güvenlik konuları ile savunma sanayisi iş birliği de ele alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve highdefence.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.